Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 14 років позбавлення волі засуджено розвідника-кулеметника «ДНР» із позивним «Одеса»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Одеської обласної прокуратури одесита визнано винним в участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Йому призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що влітку 2014 року чоловік вступив до «ЛНР» та проходив службу в складі воєнізованого формування – окремої бригади особливого призначення «Одеса» у м. Краснодон на Луганщині. Він кулеметником із позивним «Одеса».

Згодом він був зарахований до так званого «2-го окремого підрозділу спецпризначення Головного розвідувального управління Республіканської гвардії ДНР».

Він чинив збройний опір законним діям сил АТО України та брав участь у захопленні пункту пропуску Червонопартизанськ, смт. Ізварине, м. Лутугіно на Луганщині, а також м. Вуглегірськ на Донеччині.

Бойовик незаконно протидіяв та перешкоджав українським захисникам шляхом ведення радіотехнічної розвідки. За допомогою пересувної військової спецтехніки прослуховував переговори та відслідковував засоби зв’язку правоохоронців та військовослужбовців ЗСУ.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося Управлінням СБУ в Одеській області.