Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 14 років ув’язнення засуджено командира «ДНР» з позивним «Агуз»

За публічного обвинувачення Одеської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду уродженця Ізмаїльського району засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його визнано винним та призначено покарання у вигляді 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор в суді довів, що чоловік у 2014 році виїхав у Донецьк та вступив до підрозділу «ДНР». Він займав посаду заступника командира так званої «інтернаціональної бригади «пятнашка» під позивним «Агуз». 

Засуджений брав участь у бойових діях у Донецькому аеропорту. У подальшому, на посаді командира одного з підрозділів «першого армійського корпусу збройних сил «ДНР», керував веденням бойових дій поблизу населених пунктів Донецьк, Дебальцеве, Горлівка та Авдіївка. 

У 2016 році за «особливі заслуги» у 2016 році чоловікові присвоїли псевдозвання «лейтенант» та нагородили медаллю РФ «во славу отечества».

Досудове розслідування здійснювало управління СБУ в Одеській області. 

Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.