Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років позбавлення волі за дезертирство та державну зраду під час окупації Криму засуджено колишнього заступника командира стартової батареї

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону суд визнав колишнього заступника командира стартової батареї зенітно ракетного дивізіону Повітряних Сил «Крим» Збройних Сил України винним у дезертирстві та державній зраді (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України). 

Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.

Прокурори довели, що у березні 2014 року під час окупації АР Крим капітан не вибув до визначеного командуванням нового місця дислокації військової частини та продовжував ухилятися, приховуючи свою належність до Збройних Сил України. 

Надалі він, відкрито відмовившись виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України, здійснив перехід на бік ворога та уклав контракт про проходження військової служби у зс рф. 

У подальшому громадянин України, колишній офіцер, проходив військову службу у складі військового формування зс рф та брав активну участь у нападі на територію України. За це був нагороджений державною відзнакою країни-агресора. 

Спеціальне досудове розслідування розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Хмельницький.