Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років позбавлення волі засудили снайпера, який воював проти українських військ на Донеччині

За публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури донеччанина визнано винним у державній зраді, участі у незаконних збройних формуваннях на тимчасово окупованій території, терористичній організації, а також у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).

Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що засуджений восени 2015 року у Донецьку добровільно перейшов на бік ворога. Він уклав контракт на військову службу у «100-й окремій мотострілецькій бригаді 1-го армійського корпусу днр», який підпорядковувався міноборони рф.

У незаконному збройному формуванні він понад шість років служив снайпером снайперського взводу, чинив збройний опір військовослужбовцям ЗСУ, задіяним в АТО та ООС. Зокрема, брав участь у боях під Мар’їнкою, за що підрозділ був відзначений «орденом».

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну продовжив воювати в окупаційних військах держави-агресора. Неодноразово вступав у бойові зіткнення з українською армією.

У серпні 2023 року чоловік разом з іншими потрапив в оточення Сил оборони на території Донецької області та був затриманий.

Під час судового розгляду він повністю визнав свою вину.

Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Житомирській області.