Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років позбавлення волі засуджено жителя Житомирщини, який зґвалтував двох дітей

За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Коростишівської окружної прокуратури Житомирської області 26-річного чоловіка визнано винним у зґвалтуванні неповнолітнього та малолітнього (ч. ч. 3, 4, 6 ст. 152 КК України).

Його засуджено до 15 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у 2019 році житель Житомирського району зґвалтував двох сусідських дітей, які є рідними братами.

Під вигаданим приводом він покликав старшого хлопчика до напівзруйнованої будівлі на околиці села. За ним прийшов і молодший брат.

Там чоловік пригрозив неповнолітньому фізичною розправою та вчинив насильницькі дії сексуального характеру. Після цього залякав хлопчика, аби він нікому про вчинене з ним не розповідав.

Тоді ж він зґвалтував і іншу дитину, скориставшись її безпорадним станом та неусвідомленням у міру свого малолітнього віку характеру протиправних дій.

Встановлено, що 2021 році засуджений повторно зґвалтував малолітнього. За мовчання купував йому морозиво та подарував мобільний телефон.

Свою вину в суді чоловік не визнав.

Із дня затримання засуджений перебуває під вартою, де знаходитиметься до набрання вироком законної сили.

Інформацію про нього внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.