Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років ув’язнення засуджено псевдогубернатора Херсонської області та шістьох його поплічників

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Офісу Генерального прокурора сімох учасників організованої групи визнано винними у пособництві державі-агресору, а трьох з них ще й у колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 3 ст. 28, ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Вироком суду так званого губернатора Херсонської області, який на той час був головою Херсонської окупаційної військово-цивільної адміністрації, засуджено до 15 років позбавлення волі.

Іншим шістьом учасникам організованої групи призначено покарання від 10 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також їх позбавлено права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими повноваженнями.

Прокурори у суді довели, що засуджені перейшли на бік ворога на тимчасово окупованих територіях Херсонщини та активно сприяли окупаційній владі рф у забезпеченні поштових, логістичних, фінансових та торгівельних потреб. На базі цілісних майнових комплексів Херсонської дирекції АТ «Укрпошта» вони створили та забезпечували діяльність псевдоструктури - «государственного унитарного предприятия «Почта Херсона».

Засуджені агітували працівників АТ «Укрпошта» влаштовуватися на роботу до незаконного утворення, запевняючи, що російська окупаційна влада там назавжди.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України, оперативний супровід - СБУ.