Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років ув’язнення засуджено колишніх командира та заступника командира НДЦ ЗСУ «Державний океанаріум»

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Приморський районний суд м. Одеси визнав винними у дезертирстві та державній зраді колишніх командира та заступника командира військової частини Науково-дослідного центру Збройних Сил України «Державний океанаріум» (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).

Їх засуджено до 15 років позбавлення волі.

Прокурори у суді довели, що у 2014 році під час тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя внаслідок збройної агресії рф, колишні капітани 1 рангу, ухилившись від проходження військової служби в Збройних Силах України, у визначені командуванням строки не прибули до нового місця дислокації військової частини на материковій частині України.

У подальшому, зрадивши присязі на вірність українському народові, вони вступили на військову службу до збройних сил рф і були призначені на аналогічні посади захопленої військової частини.

Наразі обидва засуджені, перейшовши на бік ворога, шпигують, допомагають у проведенні підривної діяльності проти України, беруть участь у бойовій підготовці зс рф