Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років увʼязнення засуджено суддю з Луганщини, який зрадив Україну та агітував колег присягнути на вірність агресору

За публічного обвинувачення прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора ухвалено вирок судді Старобільського районного суду Луганської області за державну зраду (ч. 2 ст. 111 КК України).

Івано-Франківський міський суд засудив його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що на початку повномасштабного російського вторгнення суддя умисно вступив у злочинну змову з представниками так званої «лнр» окупаційної адміністрації рф.

В умовах воєнного стану він перейшов на бік ворога та надавав державі-агресору допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Засуджений агітував суддів та працівників апарату райсуду присягнути на вірність рф та написати заяви про прийняття на роботу, гарантувавши їм посади в незаконно створених судових органах.

Надалі у приміщенні районного суду він взяв активну участь у зборах суддів та співробітників, де висловив свою позицію щодо доцільності співпраці суддів з окупаційною адміністрацією рф та публічно закликав переходити на бік ворога.

Своїми діями суддя забезпечив становлення та зміцнення окупаційної влади рф шляхом безпосередньої участі в утворенні незаконних судових органів так званої «лнр».

Наразі засуджений оголошений у розшук.

Призначене судом покарання він відбуватиме з моменту фактичного затримання.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Львові, оперативний супровід – Департамент захисту національної державності СБУ та Управління СБУ в Івано-Франківській області.