Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років в’язниці засуджено одного з нападників, які на Оболоні у під’їзді будинку стріляли у священника

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Київської міської прокуратури киянина визнано винним у вчиненні умисного вбивства, з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб та розбійному нападі на священнослужителя однієї з православних церков Києва (п. п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України).

Чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна та взято під варту в залі суду.

Прокурори в суді довели, що влітку 2015 року в Оболонському районі м. Києва, двоє чоловіків у балаклавах у під’їзді будинку здійснили два постріли у священнослужителя.

Після цього вони забрали його телефон, ключі від квартири та зайшли у його житло із заздалегідь підготовленою сумкою. Нападники вважали, що в квартирі священник зберігає значну суму коштів, оскільки будує храм. Пораненого чоловіка вони душили, вимагаючи інформацію про гроші. Проте, грошей так і не знайшли і, налякані сусідами, втекли.

У цей же день потерпілого доставили до лікарні швидкої медичної допомоги, де через три доби він помер внаслідок вогнепального поранення голови.

В ході слідства було установлено свідка, який проходив повз будинок де стався напад на потерпілого та бачив, як засуджений біля сусіднього будинку викинув балаклаву, яку в подальшому вилучили правоохоронці. Проведеними експертизами на ній було виявлено його сліди ДНК. Чоловіка вдалося затримати лише 2019 року після вчинення іншого злочину.

Експертиза ДНК стала одним із основних доказів обвинувачення в суді.

Матеріали щодо його спільника виділені в окреме провадження.