Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 15 років за ґратами засуджено жителя Запоріжжя, який збирав кошти на БпЛА для окупантів та підшукував коригувальників вогню

За публічного обвинувачення прокурорів Запорізької обласної прокуратури громадянина України визнано винним у державній зраді та передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Засудженому призначено 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також його на 15 років позбавили права обіймати посади в органах державної влади.

Прокурори у суді довели, що проросійськи налаштований житель Запоріжжя, перебуваючи у тимчасово окупованому Мелітополі, перейшов на бік ворога та добровільно надавав допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

На виконання завдання спецслужб країни-агресора засуджений підшукував людей і схиляв їх до співпраці з окупантами. За його дорученням громадяни збирали інформацію про розташування блокпостів, дислокацію підрозділів ЗСУ, переміщення військової техніки на території Запоріжжя та області. 

У своєму телеграм-каналі він транслював контент з антиукраїнським змістом: виправдовував так звану «спецоперацію» та закликав підтримувати окупаційний режим.

Також у ньому організував збір коштів на придбання безпілотних літальних апаратів для використання в бойових діях проти українських захисників. Зібрані гроші передавав представникам військових формувань країни-агресора. 

Ухвалення вироку проводилося у порядку спеціального судового провадження.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.