Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 2 років дисбату засуджено заступника командира військової частини, який за 150 тис грн обіцяв сприяння у виплаті грошової допомоги родині загиблого

За підтримання публічного обвинувачення Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону суд визнав винним у зловживанні впливом заступника командира військової частини (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Йому призначено покарання – тримання у дисциплінарному батальйоні строком на 2 роки.

Прокурори у суді довели, що офіцер одержав від дружини загиблого військовослужбовця Нацгвардії України неправомірну вигоду в сумі 150 тис грн. Кошти призначалися за вплив на членів комісії спеціального розслідування смертельного нещасного випадку, яка мала б визнати загибель штаб-сержанта в період проходження служби при виконанні службових обов’язків. Це стало б законною підставою для отримання родиною одноразової грошової допомоги, передбаченої законодавством України.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні визнав повністю та щиро розкаявся.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, за оперативного супроводу оперативних співробітників відділу УСБУ в Одеській області.