Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 4 років ув’язнення засуджено водія за наїзд на пішохода в стані алкогольного сп’яніння на Закарпатті

За публічного обвинувачення Тячівської окружної прокуратури місцевого жителя засуджено до 4 років ув’язнення за порушення правил безпеки дорожнього руху в стані алкогольного сп’яніння, що призвело до одержання потерпілим тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 286-1 КК України). Крім цього, суд ухвалив позбавити чоловіка права керування транспортним засобом на 5 років.

Встановлено, що влітку засуджений на мотоциклі наїхав на пішохода, який рухався у зустрічному напрямку по проїжджій частині дороги у смт. Дубове. Внаслідок зіткнення потерпілий одержав численні відкриті переломи та рани. Експертиза підтвердила, що водій мотоцикла в момент вчинення ДТП перебував напідпитку.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

За матеріалами Закарпатської обласної прокуратури