Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 5 років ув’язнення засуджено чоловіка, який очолив департамент окупаційного «міністерства сільського господарства та рибальства»

За публічного обвинувачення прокурорів Херсонської обласної прокуратури визнано винними у колабораціонізмі місцевого мешканця (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Ураховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив йому покарання - 5 років позбавлення волі. Також чоловіка позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчими та адміністративно– господарськими функціями в органах державної влади строком на 10 років.

Доведено, що обвинувачений під час тимчасової окупації міста Херсона працював на ворога. Він обіймав посаду так званого «начальника» незаконно створеного на тимчасово окупованій території «Департаменту харчової промисловості та реалізації інвестиційних проєктів Міністерства сільського господарства та рибальства Херсонської області».

На цій псевдопосаді він організовував та планував роботу працівників, забезпечував звітність структурного підрозділу псевдооргану. Брав участь у нарадах «міністра», збирав інформацію про сільськогосподарські підприємства на окупованих територіях області.

Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.