Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 5 років увʼязнення засуджено держреєстратора, який незаконно зареєстрував право власності на нежитлові приміщення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова суд визнав винним державного адміністратора у зловживанні повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365-2 КК України). 

Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг, строком на 3 роки, з конфіскацією 1/2 частини належного йому на праві власності майна. 

Прокурори довели, що у лютому 2017 року державний реєстратор однієї з районних державних адміністрацій Харківської області, зловживаючи своїми повноваженнями, без наявності правових підстав зареєстрував за громадянином права власності на нерухоме майно – нежитлові приміщення площею понад 200 кв м, які належать Харківській міській територіальній громаді.  

Підставою для реєстрації стало рішення суду, яке насправді було скасовано постановою Вищого господарського суду України ще в 2009 році.  

Сума збитків, завданих територіальній громаді через неправомірні дії державного реєстратора, склала майже 1,2 млн грн. 

Досудове розслідування — ВП №2 ХРУП № 2 ГУНП в Харківській області.

Раніше суд задовольнив позов Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова щодо скасування рішення державного адміністратора про реєстрацію права власності на зазначене приміщення. Рішення суду набрало законної сили — нежитлові приміщення витребувано на користь Харківської міської територіальної громади.