Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 6 років за ґратами засуджено сумчанина за збут ручних осколкових гранат

За публічного обвинувачення прокурорів окружної прокуратури міста Суми чоловіка вироком суду засуджено за зберігання та збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що засуджений незаконно придбав та протягом тривалого часу в заздалегідь підготовленому місці в лісосмузі неподалік мосту через р. Псел у м. Суми зберігав боєприпаси. Це корпуси гранат та запали УЗРГМ, що є основними комплектуючими частинами ручної оборонної осколкової гранати Ф-1 військового призначення.

У серпні та вересні 2022 року під час оперативної закупки задокументовано факти збуту засудженим двох ручних осколкових гранат Ф-1 за 4000 грн.

Чоловік намагався переконати суд, що це його знайомий попросив забрати із лісосмуги пакунок і передати в обумовленому місці покупцю. Що саме було в пакунку, він не знав. Однак рішенням суду всі доводи засудженого визнано необґрунтованими, а вину – доведеною.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області.