Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До 8 років ув’язнення засуджено жительку Луганщини, яка очолила відділ освіти при окупантах

За публічного обвинувачення прокурорів Закарпатської обласної прокуратури визнано винною жительку Луганщини у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також позбавлено права протягом 10 років обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади та установах.

Прокурори у суді довели, що громадянка добровільно погодилася співпрацювати з представниками окупаційних військ рф та незаконних збройних формувань «лнр». Вона обійняла псевдопосаду начальниці відділу освіти у так званій «адміністрації Троїцького району лнр».

У березні 2022 року жінка приступила до виконання своїх обов’язків у співпраці з окупантами і таким чином сприяла їм у незаконному захопленні державної влади та території України.

Судовий розгляд відбувався у формі спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченої, у зв’язку з її переховуванням від органів слідства та суду на тимчасово окупованій державою-агресором території.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Закарпатській області.