Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
До суду скеровано ще 19 обвинувальних актів стосовно окупаційних кримських суддів

За процесуального керівництва прокуратури автономії до суду скеровано обвинувальні акти стосовно ще 19 суддів за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що після окупації півострова у 2014 році обвинувачені зрадили присязі на вірність народу України та перейшли працювати на бік ворога. 

При окупаційній владі вони обійняли посади «суддів» у низці незаконно створених судів. Серед них окупаційні районні та міські «суди», а також «суди» вищої інстанції.

Своїми діями та рішеннями обвинувачені надавали допомогу представникам держави-окупанта у переході судової системи України, що діяла в Криму, на відправлення правосуддя за законодавством рф. 

«Судді» сприяли становленню та зміцненню окупаційних судових органів на півострові і надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.