Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Добровільно погодились співпрацювати з окупаційною владою РФ - підозрюються двоє місцевих мешканців на Донеччині

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом мешканцям Донеччини заочно повідомлено про підозру у добровільному зайнятті посад у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року двоє мешканців міст Чистякове та Макіївка, які до 2014 року були поліцейськими, добровільно погодились співпрацювати з окупаційною владою РФ.

Підозрювані зайняли посади тимчасово виконуючих обов’язки начальників незаконно утворених правоохоронних органів «ДНР», а саме - «відділення ДАІ Першотравневого району» та «Жовтневого районного відділу Маріупольського головного управління мвс ДНР».

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.