Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Добровільно зайняли посади у незаконних органах влади так званих «л/днр» – повідомлено про підозру двом особам

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури двом особам заочно повідомлено про підозру  у колабораційній діяльності  (ч.ч. 5, 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані не пізніше 14 лютого 2023 року, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, добровільно надали згоду представникам рф та обійняли псевдопосади у незаконних органах влади  - «л/днр».

Чоловік добровільно обійняв псевдопосаду «начальника управління по роботі з особовим складом» у незаконному правоохоронному органі «мвд лнр», створеному на тимчасово окупованій території Луганської області.

Жінка обійняла псевдопосаду «директора гбу Мариупольский городской центр занятости» на тимчасово окупованій території Донецької області.

За час перебування на цих «посадах» підозрювані налагодили взаємодію з окремими засобами масової інформації та використовували їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації рф. Здійснювали пропагандистські акції на підтримку ворога. Намагалися формувати серед населення і світової спільноти думку про законність власних дій та легітимність створення і діяльності вказаних організацій.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.