Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Долучайся до організації роботи громадської приймальні Офісу Генпрокурора: оголошено набір на посади спеціалізованого відділу

Офіс Генерального прокурора оголошує набір на посади державної служби до відділу організації комунікації з громадськістю та особистого прийому громадян.

Приймання документів розпочалося 29 січня і триватиме два тижні, до 11 лютого 2024 року включно. Загалом публічний набір оголошено на шість посад держслужбовців. Серед доступних вакансій — посади головного спеціаліста та начальника відділу, обовʼязками яких буде організація роботи приймальні Офісу Генпрокурора, проведення особистих прийомів та покращення механізмів звернення громадян до органів прокуратури.

Про те, який порядок проведення набору, які документи необхідні, та які вимоги до кандидатів, детальніше розповідаємо в цьому матеріалі.

У чому важливість роботи громадської приймальні? Чим займається відділ?

Прозорість та відкритість — необхідні умови ефективної роботи органів державної влади. І під час війни ми маємо максимально дотримуватися цих принципів у щоденній роботі органів прокуратури. Адже українці, які постраждали від воєнних злочинів, потребують якісного сервісу на всіх етапах — від моменту звернення до надання кваліфікованої допомоги.

Саме тому важливим кроком на шляху до розбудови прокуратури європейського зразка є оновлення роботи громадських приймалень, що зокрема було закріплено в Стратегії розвитку прокуратури на 2021-2023 роки.

Головна мета — покращення взаємодії громадян з органами прокуратури, спрощення основних етапів отримання та обробки звернень, а також цифровізація цих процесів, що забезпечить доступність сервісів для максимально більшої кількості українців.

Своєю чергою, впровадженням цих та інших рішень, а також організацією роботи приймальні займається відділ з організації комунікації з громадськістю та особистого прийому громадян, на посади якого оголошено відкритий набір.

Офіс Генпрокурора потребує нових спеціалістів та спеціалісток, які допоможуть якісно вибудувати процес взаємодії громадян з органами прокуратури та інтегрувати найкращі міжнародні практики в щоденну роботу.

Тож якщо ви любите працювати з людьми, готові стати частиною нової європейської прокуратури та допомогти відновити справедливість — ми чекаємо на вас!

На які посади триває набір? Які вимоги та обовʼязки?

Оголошено набір на шість вакантних посад спеціалізованого підрозділу. Серед них: пʼять вакансій на посади головного спеціаліста, а також одна вакансія на посаду начальника відділу.

Нижче — короткий огляд вакантних посад з переліком основних обовʼязків та вимог.

Головний спеціаліст

Серед обовʼязків: забезпечення роботи громадських приймалень Офісу Генпрокурора, здійснення запису на прийом та його особисте проведення. Ведення електронних обліків та статистичних даних стосовно напрямів діяльності приймальні, робота із запитами на публічну інформацію, аналіз опрацювання звернень структурними підрозділами Офісу Генпрокурора та виявлення недоліків, підготовка пропозицій щодо вдосконалення роботи відділу та роботи приймалень.

Серед вимог: вища освіта за освітнім ступенем не нижче бакалавра або молодшого бакалавра («Право»), знання законодавства України, вільне володіння державною мовою та бажане володіння англійською мовою на рівні не нижче B2, організаційні та комунікативні здібності, вміння працювати в команді. Досвід роботи не обовʼязковий.

Заробітна плата: 37 939 грн та можливі доплати, передбачені відповідно до Закону України «Про державну службу».

Повний перелік вакансій головного спеціаліста та вимог до них

Начальник відділу

Серед обовʼязків: Здійснення керівництва діяльністю відділу, організація, координація, спрямування та контроль за роботою його працівників, організація особистого прийому громадян керівництвом Офісу Генпрокурора, здійснення контролю за розглядом звернень, забезпечення проведення аналітичної та методичної роботи, навчальних семінарів з питань, які належать до компетенції відділу.

Серед вимог: вища освіта за освітнім ступенем не нижче ступеня магістра («Право»), досвід роботи на посадах державної служби або в органах місцевого самоврядування, на посадах підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності не менше двох років, знання законодавства України, вільне володіння державною мовою та бажане володіння англійською мовою на рівні не нижче B2, сильні аналітичні, комунікативні та управлінські здібності.

Заробітна плата: 49 321 грн та можливі доплати, передбачені відповідно до Закону України «Про державну службу».

Детальніше про вакансію та вимоги

Хто може взяти участь у наборі?

Участь у наборі можуть взяти громадяни України, які відповідають зазначеним вище вимогам та не підпадають під обмеження, визначені у ч. 2 ст. 19 Закону України «Про державну службу». Зокрема, не визнані судом обмежено дієздатними або недієздатними, не мають незняту чи непогашену судимість або на яких не накладалося адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Які документи необхідні для участі у наборі? Які терміни?

Для участі у наборі необхідно надіслати наступний перелік документів: 

Особи, які бажають взяти участь у наборі, подають повний пакет документів електронною поштою на електронну адресу: [email protected] або через скриньку звернень громадян в Офісі Генерального прокурора за адресою: вул. Різницька, 13/15, м. Київ, 01011.

Кожен електронний документ має бути збережено окремим файлом у форматі «pdf» чи «rtf» розміром до 10 Мб. В імені файлу зазначаються прізвище, ініціали особи, яка подає документи, назва документа (зразок: «Подоляк О.П. Копія паспорта громадянина України»).

Відскановані копії документів повинні бути якісними, доступними для читання, повно й чітко відображати інформацію та відомості, внесені до них.

Кінцевий термін подачі документів – 14 лютого 2024 року (23:59 за київським часом).

Як проводиться набір та які його основні етапи?

З огляду на зміни до Закону України «Про правовий режим воєнного стану», які були внесені Президентом України із підписанням Закону № 2259 – IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», передбачено спрощену процедуру вступу на посади державної служби у період дії воєнного стану.

Відтак замість конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, набір буде проведено за спрощеною тимчасовою процедурою.

Зокрема, утворено робочу групу, яка розглядатиме надані претендентами документи та обиратиме найбільш відповідних вимогам осіб для особистого спілкування (співбесіди).

Відібрані кандидати проходитимуть співбесіду з представниками робочої групи. За результатами співбесіди подається рекомендація Генеральному прокурору для призначення особи на посаду.

Фактично, весь процес набору персоналу до спеціалізованого підрозділу відбувається у чотири етапи:

1. Подання кандидатами необхідних документів.

2. Проходження співбесіди з представниками робочої групи.

3. В разі успішного проходження співбесіди — подання робочою групою рекомендації Генеральному прокурору для призначення кандидата на посаду.

4. Призначення на посаду відповідним наказом Генерального прокурора.

Куди звернутись, якщо в мене залишилися питання?

За додатковою інформацією звертайтесь електронною поштою: [email protected] або за номерами телефону (044) 200-78-12, (044) 200-69-83.