Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав представникам держави-агресора під час окупації Миколаївщини – судитимуть голову фермерського господарства

Прокурори Миколаївської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Баштанського району Миколаївської області за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений під час тимчасової окупації Баштанського району добровільно перейшов на бік ворога. Він передав у розпорядження окупаційній владі та військовослужбовцям рф господарські споруди фермерського господарства, засновником та головою якого був.

Також надав окупантам прилеглу земельну ділянку на території свого домогосподарства для розміщення особового складу військових рф, зберігання їх майна і транспортних закладів, у тому числі викрадених у місцевих мешканців.

Окрім того, фермер забезпечував представників країни-агресора продуктами харчування, водою, дровами та паливом. За це мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями та міг безперешкодно пересуватися і продовжувати здійснювати свою підприємницьку діяльність.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося СБУ в Миколаївській області.
Наразі обвинувачений перебуває у розшуку.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.