Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав рф здійснювати підривну діяльність проти України – на Волині викрили прикордонника

За процесуального керівництва Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю прикордонної служби за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, старший сержант, який очолював відділення у ДПС, надавав представнику спецслужб ворога дані, які містять службову інформацію та державну таємницю.

Завербований контрактник доповідав агентам фсб рф про штатну чисельність, наявне озброєння, військову техніку, засоби охорони державного кордону з Білоруссю, склад і маршрути прикордонних нарядів, місця їх розташування.

Також він інформував ворога про колег і керівництво, зокрема, називав їхні посади, військові звання, номери мобільних телефонів та інші приватні дані.

Спілкувався підозрюваний із своїми кураторами за допомогою анонімних чатів у месенджері, а у поле їх зору потрапив ще під час служби на Сході країни.

Затримали його неподалік місця несення служби на Волині.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ у Волинській області за матеріалами СБУ, спільно із відділом внутрішньої та власної безпеки ДПС України по 6 прикордонному загону ГВВВБ «Захід» та оперативно-розшуковим відділом 6 Волинського прикордонного загону.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.