Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав російським військовим влучніше бити по Костянтинівці – судитимуть місцевого мешканця

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Костянтинівки за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2023 року чоловік вів активну переписку у Telegram з представником незаконного збройного формування «днр». Він відправляв координати об’єктів, які цікавили їх суто з військової точки зору. Йшлося про місця розташування блокпостів, зосередження техніки та особового складу Збройних Сил України, що дислокувались на території м. Костянтинівки та міської територіальної громади.

Також обвинувачений «зливав» співрозмовнику місцезнаходження складів з паливно-мастильними матеріалами. Чоловіка не зупиняло те, що у будь-який момент армія рф може перетворити зазначені ним об’єкти у воєнні цілі та нанести по ним вогневі удари, внаслідок чого постраждає цивільне населення.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.