Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Допомагав військовозобов’язаним незаконно виїхати за кордон – викрито киянина

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру жителю м. Києва за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, киянин допомагав військовозобов’язаним чоловікам нелегально виїхати за межі України на підставі фальшивих документів. Також він надавав консультації з приводу того, як правильно спілкуватися із прикордонниками щоб вони нічого не запідозрили.

Однією зі схем було виготовлення підроблених свідоцтв про народження неповнолітніх дітей. Наявність у чоловіка трьох і більше дітей, які не досягли 18 річного віку, дає йому право безперешкодного виїзду за кордон. Кожне підроблене свідоцтво коштувало 4000 доларів США.

Наразі йому обрано запобіжний захід.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.