Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Дружині проросійського бізнесмена-пропагандиста та екснардепа повідомлено про підозру у держзраді

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури дружині екснардепа заочно повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). 

За даними слідства, дружина колишнього народного депутата України, який був лідером політичної партії «Родина» та у 2014 році виїхав на територію росії, заснувала в москві ТОВ у сфері ІТ-технологій.

Компанія займалася розробкою програмного забезпечення для підприємств та установ створених і афілійованих з урядом рф, міністерством оборони та спецслужбами. 

У 2023 році від імені товариства впроваджено програмне забезпечення для військових вертольотів серії Ми-26, Ми-35М, Ми-28Н «Нічний мисливець», КА-52 «Алігатор», які використовуються у веденні збройної агресії рф проти України.

Попередня сума виконаних державних замовлень країни-агресора становить понад 100 млн рублів (1 млн доларів США).

За клопотанням прокурорів накладено арешт на нерухоме майно підозрюваної вартістю понад 250 млн грн. 

Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та оголошення у розшук. 

Досудове розслідування здійснює Управління СБУ в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.