Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
ДТП, внаслідок якої загинув екснардеп - до суду скеровано обвинувальний акт щодо водія

Прокурори Житомирської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Києва за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Слідством встановлено, що у квітні 2023 року обвинувачений скоїв смертельну дорожньо-транспортну пригоду на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу с. Кам’янка Житомирського району.

У легковому автомобілі їхали колишній народний депутат України кількох скликань, його дружина та сім’я друзів. За кермом перебував друг ексдепутата.

Водій авто проігнорував попереджувальні дорожні знаки про ремонтні роботи та не зменшив швидкості. Його занесло на зустрічну смугу, де відбулося зіткнення з великогабаритним тягачем з причепом.

Унаслідок зіткнення екснардеп України загинув на місці. Дружина водія отримала тілесні ушкодження та через два дні померла у лікарні.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Житомирській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.