Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
ДТП з постраждалою дитиною на Черкащині – повідомлено про підозру водію

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури Черкаської області повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілій тілесне ушкодження середньої тяжкості (ч. 1 ст. 286-1 КК України).

За даними слідства, 11 грудня 2023 року 23-річний чоловік рухався дорогою у селі Ярошівка Звенигородського району. За кермом автомобіля він перебував у нетверезому стані та порушив правила дорожнього руху. 

Підозрюваний скоїв наїзд на 14-річну дівчинку та зник з місця події.

Унаслідок ДТП дитина отримала тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Завдяки невідкладно проведеним першочерговим заходам правоохоронці встановили особу водія та транспортний засіб, на якому він рухався. 

Чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України. 

Суд врахував позицію прокурора щодо необхідності обрання підозрюваному найсуворішого запобіжного заходу підозрюваному та взяв його під варту з правом внесення максимального розміру застави.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.