Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двоє колишніх службовців ДСНС підозрюються у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру двом колишнім начальникам пожежно-рятувальних частин Головного управління ДСНС у Луганській області за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службовці ДСНС погодились на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої «лнр». Вони добровільно зайняли псевдопосади керівників у незаконно створених на тимчасово окупованих територіях правоохоронних органах – так званих «пожарно-спасательных частях министерства чрезвычайных ситуаций луганской народной республики».

Перебуваючи на цих псевдопосадах, підозрювані створювали умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф та так званої «ЛНР» на тимчасово окупованих територіях України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі теруправління ДБР за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.