Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом головредам пропагандистських медіа з Луганщини повідомлено про підозру у співпраці з державою-агресором

Керівник Луганської обласної прокуратури на підставі нововиявлених фактів повідомив про нову підозру депутату Луганської міської ради. 

Також за процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури повідомлено про підозру луганчанину.

Їм інкриміновано здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та його окупаційною адміністрацією, спрямованій на їх підтримку (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення частини Луганщини у 2014 році підозрювані почали підтримувати окупантів.

Депутат міськради, який був засновником та головним редактором луганського друкованого видання, перереєстрував медіа у «міністерстві інформації, друку та масових комунікацій лнр, а у вересні 2023 році – за російським законодавством.

Газета антиукраїнського характеру «XXI век» і наразі виходить на тимчасово окупованій території Луганської області та дискредитує українську владу.

Від початку повномасштабного російського вторгнення головний редактор пропагандистського видання почав створювати контент на підтримку держави-агресора і розповсюджувати його в ефірах так званої «державної телевізійної і радіомовної компанії лнр» та соцмережах.

Раніше йому було повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Інший підозрюваний на цей час виконує обов’язки головного редактора державної установи лнр «редакція газети «республіка». Видання публікує матеріали, спрямовані на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації та збройних формувань. Вони поширюються на широку аудиторію в Інтернеті та соцмережах.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.