Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом «керівницям» відділів культури окупаційних адміністрацій на Луганщині повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Лисичанської та Сєвєродонецької окружних прокуратур Луганської області повідомлено про підозру двом місцевим жителькам у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

До повномасштабного вторгнення рф на територію України вони працювали директором будинку культури у Лисичанську та начальницею відділу культури, молоді і спорту Кремінської райдержадміністрації.

За даними слідства, навесні та влітку 2022 року підозрювані погодилися обійняти посади в незаконних органах влади держави-агресора.

Одна стала «в. о. керівника відділу культури» окупаційної адміністрації міста. Вона організовує культурно-масові заходи проросійського спрямування та за дорученнями вищого керівництва займається питаннями «оздоровлення» лисичанських дітей в росії.

Інша – обійняла аналогічну посаду у так званій «адміністрації Кремінського району лнр». Жінка активно провадить антиукраїнську діяльність, підписує угоди із закладами культури рф та схиляє молодь до співпраці з окупантами.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях..

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.