Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом колишнім офіцерам повідомлено про підозру у державній зраді

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері заочно повідомлено про підозру командиру механізованої роти та начальнику відділення зв’язку – начальнику зв’язку штабу військової частини в АР Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у 2014 році під час тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя, внаслідок збройної агресії РФ, колишні офіцери не з’явилися на службу в пункті постійної дислокації на материковій частині України. Вони зрадили військовій присязі на вірність українському народові та відмовились виконувати обов'язки несення служби у Збройних Силах України. Перейшовши на бік ворога, вони вчинили державну зраду.

У подальшому підозрювані проходили військову службу у складі збройних сил РФ на керівних посадах і брали активну участь у збройній агресії РФ проти України на Херсонському напрямку.

У січні 2015 року їм заочно було повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 1 ст. 408 КК України) та оголошено в розшук.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.