Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом мешканкам Херсона, одна з яких під псевдонімом працювала на ворога, повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури двом жителькам обласного центру повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Також їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

За даними слідства, одна з підозрюваних у серпні 2022 року обійняла посаду так званого «начальника відділу Департаменту соцполітики» в окупаційній адміністрації Херсона. 

На цій «посаді» вона виконувала адміністративно-господарські функції, завдання, покладені на неї «керівництвом». Аби уникнути відповідальності, працювала на ворога під псевдонімом.

Інша підозрювана у вересні 2022 року взяла участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу Херсонщини зі складу України та приєднання до рф.

Доєднавшись до роботи так званої «дільничної виборчої комісії» вона обходила домівки жителів мікрорайону та залучала їх до так званого «голосування».  

Досудове розслідування проводить Управління СБУ в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.