Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двом псевдозаступникам незаконно створеного органу в окупованому Енергодарі повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, житель Макіївки добровільно приїхав до Енергодара та допомагав підтримувати окупаційний режим у місті. Окупанти призначили його на псевдопосаду «заступника глави військово-цивільної адміністрації м. Енергодара з економіки та фінансів». Наразі він активно виконує покладені на нього функції.

Також мешканка Енергодара добровільно надала згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодилася на пропозицію загарбників обійняти псевдопосаду «заступника глави військово-цивільної адміністрації м. Енергодара з питань освіти та культури». Використовуючи надані їй повноваження, підозрювана забезпечувала антиукраїнську діяльність у сфері освіти та культури окупованого міста, а також вербувала вчителів та персонал навчальних закладів на роботу за освітньою програмою РФ.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.