Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двоє закарпатців підозрюються в облаштуванні підпільної нарколабораторії – вилучено понад 1000 рослин конопель та 13 кг канабісу

За процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом місцевим жителям у незаконному виготовленні і зберіганні наркотичних засобів, вирощуванні конопель та утриманні місць для такої протиправної діяльності (ч. 3 ст. 309, ч. 2 ст. 310, ч. 2 ст. 317 КК України).

За даними слідства, чоловіки облаштували підпільну нарколабораторію у складському приміщення обласного центру. Встановили там спеціальні системи освітлення, клімат-контролю, вентиляції та крапельного поливу. Все це забезпечувало необхідні умови для вирощування конопель.

Правоохоронці припинили протиправну діяльність підозрюваних у травні 2023 року.

Під час обшуку вилучили більше 1000 рослин конопель та 13 кг канабісу. Проведені у межах кримінального провадження експертизи підтвердили, що вилучені рослини є наркотичними засобами.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Встановлюються також інші особи, які можуть бути причетними до злочину.

Досудове розслідування здійснює Ужгородське районне управління поліції за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.