Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох колишніх службовців ДСНС судитимуть за колабораційну діяльність

Прокурори Чернігівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх начальників пожежно-рятувальних частин державних пожежно-рятувальних загонів Головного управління ДСНС у Луганській області за фактами колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службовці ДСНС, погодившись на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора та незаконних збройних формувань так званої «лнр», добровільно зайняли псевдопосади керівників у незаконних «пожарно-спасательных частях Министерства чрезвычайных ситуаций луганской народной республики», створених на тимчасово окупованих територіях.

Перебуваючи на псевдопосадах, підозрювані створювали умови для функціонування новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади рф і так званої «лнр» на тимчасово окупованих територіях України.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими територіального управління ДБР за оперативного супроводу Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.