Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох посадовців ДСНС України підозрюють у службовій недбалості зі збитками понад 14 млн грн під час закупівлі комп’ютерного обладнання

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальнику структурного підрозділу ДСНС України та начальнику відділу того ж підрозділу за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у 2022 році структурний підрозділ ДСНС України придбав 2050 комплектів персональних комп’ютерів за значно завищеною ціною.

Підозрювані, неналежно здійснюючи свої службові обов’язки, під час закупівлі не забезпечили раціональне та ефективне використання бюджетних коштів. Такими діями підозрювані завдали збитків ДСНС України.

В ході слідства експертизами встановлено, що вартість закупівлі комп’ютерного обладнання завищена на понад 14 млн грн.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві за оперативного супроводу ДКІБ СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.