Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох учасників агентурної мережі судитимуть за збір даних про укріпрайони й техніку ЗСУ на Донеччині

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно двох жителів Краматорського району за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені входили до ворожої агентурної мережі. Вони займалися збором розвідінформації та надсилали куратору – громадянину України, який передавав її знайомому в рф.

Текстові повідомлення та графічні зображення відправляли через Telegram.

Один із чоловіків з листопада 2022 року по січень 2023 року збирав дані про місцезнаходження блокпостів ЗСУ поблизу Слов’янська, перебування у місті та на околицях українських військовослужбовців та зосередження техніки і бойових машин розмінування.

Інший учасник агентурної мережі упродовж січня-березня 2023 року інформував ворога про рух військової техніки, розташування укріпрайонів та особового складу військових підрозділів. Крім того, він відслідковував місцезнаходження в прифронтовому регіоні зенітно-ракетних комплексів та реактивних систем залпового вогню.

За потреби «агенти» уточнювали координати певних об’єктів.

Один з них за три місяці встиг отримати за «роботу» на користь ворога 7700 грн винагороди.

Наразі обвинувачені перебувають під вартою.

Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.