Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Двох жінок засуджено до 5 років з конфіскацією за незаконне позбавленні волі та втягнення неповнолітньої в зайняття проституцією

За принципової позиції ювенальних прокурорів Деснянської окружної прокуратури міста Києва судом визнано винними двох жінок, які незаконно позбавили волі та примушували неповнолітню дівчину до зайняття проституцією (ч. 2 ст. 146,  ч. 3 ст. 303, КК України). Їх засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У суді прокурори довели, що в липні 2017 року дві жінки через соціальну мережу познайомились із 15-річною дівчиною – мешканкою Житомирської області, яка шукала роботу. Під вигаданим приводом працевлаштування нянею жінки запросили її приїхати у місто Київ. Однак, замість обіцяної роботи вони зачинили дівчину в орендованій квартирі та, погрожуючи застосуванням фізичного насильства, примушували її надавати інтимні послуги клієнтам, яких самі підшуковували.

При цьому обвинувачені насильно утримували неповнолітню дівчину в квартирі, відібрали мобільний телефон та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї, тим самим позбавивши її можливості залишити приміщення.

За матеріалами Київської міської прокуратури