Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ефективне розслідування та соціальний захист сімей загиблих у небойовій обстановці військових обговорили у Офісі Генерального прокурора під час наради (ФОТО)

У Офісі Генерального прокурора під головуванням заступника Генпрокурора Максима Якубовського відбулася спільна нарада щодо підвищення ефективності досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами загибелі військовослужбовців у небойовій обстановці, а також забезпечення соціального захисту членів їх сімей.

Участь у ній взяли Голова Консультативної ради при Офісі Президента України з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України Альона Вербицька, керівництво Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній

 сфері Офісу Генерального прокурора, спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері Центрального, Південного та Західного регіонів, представники слідчих підрозділів Національної поліції та Державного бюро розслідувань, прокурори та слідчі у провадженнях, родичі загиблих.

У ході зустрічі всебічно обговорили проблемні питання, що виникають під час досудового розслідування. Спільно визначили конкретні організаційні заходи, які допоможуть підвищити ефективність розслідування.

Усі присутні погодилися, що необхідно забезпечити тісну співпрацю правоохоронних органів з потерпілими, адже це допоможе встановити істину у кожному конкретному кримінальному провадженні.

Окремо зупинилися на обговоренні соціальних гарантій для сімей загиблих та погодилися, що такі гарантії повинні бути забезпечені для кожної родини військовослужбовця.