Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Хмельниччині повідомлено про підозру громадянину білорусі, який публічно виправдовував збройну агресію рф та розпалював національну ворожнечу

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину республіки білорусь у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, розпалюванні національної ворожнечі та ненависті, пропаганді війни, виправдовуванні збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 110, ч. 1 ст. 161, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, з перших днів повномасштабного російського вторгнення підозрюваний відкрито підтримував дії влади рф та активно поширював антиукраїнські наративи.

68-річний чоловік проживає у Хмельницькому, загалом в Україні – понад 10 років.

На особистій сторінці у забороненій в нашій країні соцмережі він висловлював сподівання на перемогу армії агресора та усіляко возвеличував окупантів, які воюють, щоб «зберегти людей».

У своїх дописах підозрюваний дискредитував українських захисників та військово-політичне керівництво держави, розпалював національну ворожнечу та ненависть.

Проведені експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.