Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексдепутата сільради на Харківщині судитимуть за колабораціонізм

Харківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Тернівської сільської ради за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що ексдепутат сільради з моменту окупації військовими РФ села Тернова Харківського району підтримував, у тому числі публічно, рішення та дії держави-агресора. За це обвинувачений отримував привілейоване ставлення від військових та представників окупаційних сил. На початку травня 2022 року, незадовго до звільнення Збройними Силами України населеного пункта, під час відступу війсових країни-агресора чоловік, щоб допомогти представникам РФ, передав їм власний автомобіль, а також автомобіль свого сина.

Після звільнення села від окупантів громадянина було викрито та повідомлено про підозру.

Викриття проводилося прокурорами спільно зі співробітниками Управління СБУ в Харківській області та Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.