Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексдепутату сільради на Харківщині повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, колишній депутат Тернівської сільської ради з моменту окупації військовими РФ с. Тернова Харківського району підтримував, у тому числі публічно, рішення та дії держави-агресора. За це підозрюваний отримував привілейоване ставлення від військових та представників окупаційних сил. На початку травня 2022 року, незадовго до звільнення Збройними Силами України с. Тернова, під час відступу окупантів, чоловік, щоб допомогти представникам РФ, передав їм власний автомобіль, а також автомобіль свого сина.

Викриття злочину проводилось спільно зі співробітниками Управління СБУ в Харківській області та Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.