Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Екскерівника Славського лісгоспу та його спільників судитимуть за спробу привласнити земельну ділянку лісфонду й будинок лісника на понад 3 млн грн

Прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генпрокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника ДП «Славське лісове господарство», його дружини та трьох інженерів-землевпорядників.

Їм інкриміновано підроблення офіційних документів, їх використання, а також замах на привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 та ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

Розслідуванням встановлено, що керівник лісгоспу-депутат селищної ради Львівської області з допомогою своїх спільників привласнив земельну ділянку в межах Славського лісгоспу разом з будинком лісника площею понад 200 кв м.

Посадовець був головою постійної комісії з питань землекористування. Від імені своєї дружини він написав заяву на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення 0,35 га землі для ведення особистого селянського господарства.

Надалі землевпорядники виготовили документ з порушенням вимог законодавства, оскільки не вказали про приналежність ділянки до земель лісфонду та розташування там нерухомого майна підприємства.

У лютому 2022 року селищна рада ухвалила рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачу землі. Зареєструвати право власності жінка не встигла, оскільки посадовцю лісгоспу стало відомо про викриття протиправної діяльності.

Для прикриття незаконних дій за заявою дружини депутата селищна рада скасувала свої попередні рішення.

Експертиза встановила, що загальна вартість землі та майна становить понад 3 млн грн.

Досудове розслідування здійснювало ГСУ ДБР, оперативний супровід – ГУ «Д» ДЗНД СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.