Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексначальнику інспекції ЖКГ Херсонської міськради повідомлено про підозру у держзраді та колабораціонізмі

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури колишньому начальнику інспекції житлово-комунального господарства Херсонської міської ради повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну посадовець підтримав дії окупаційної влади на Херсонщині. Вже у травні 2022 року він погодився на пропозицію представників рф та добровільно зайняв посаду у незаконно створеному органів влади – так званій «военно-гражданской администрации города Херсона» та очолив відділ технагляду ЖКГ.  

Отримавши владні повноваження, «начальник» здійснював підривну діяльність проти України та забезпечував утвердження окупаційної влади на тимчасово окупованій території Херсонщини.

Після звільнення Херсона підозрюваний втік на підконтрольну рф територію.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за процедурою in absentia здійснюють УСБУ в Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.