Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Експерти ООН із питань верховенства права та сексуального насильства в умовах конфлікту провели серію тренінгів для українських прокурорів, слідчих та суддів

В польському місті Жешув пройшов четвертий семінар експертного рівня на тему «Посилення орієнтованої на постраждалих відповідальності за злочини сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, в Україні». 

Участь у заходах взяли прокурори Офісу Генпрокурора та обласних прокуратур, працівники Служби безпеки України, Національної поліції України, які безпосередньо здійснюють процесуальне керівництво та досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо злочинів сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, а також суддів, які здійснюють судовий розгляд таких проваджень. 

Тренерами виступили працівники правового, судово-медичного та психологічного підрозділів Міжнародного кримінального суду та міжнародних громадських організацій. Всі вони мають значний досвід реагування на масові злочини СНПК у конфліктах різних країн світу.

Під час семінару обговорювались питання імплементації міжнародних практик у діяльність прокурорів, слідчих та суддів, які виконують свою роботу під час збройного конфлікту. Також учасники провели жваві та цікаві дискусії щодо впровадження нових методів роботи з постраждалими від СНПК і використання особливих навичок, потрібних для проведення опитувань жертв і свідків СНПК.