Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Експрокурора прокуратури АР Крим судитимуть за держзраду

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього прокурора прокуратури Автономної Республіки Крим. Дії обвинуваченого кваліфіковано як державна зрада (ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, до окупації півострова обвинувачений був старшим прокурором прокуратури АР Крим з питань правового забезпечення. У 2014 році він зрадив присязі на вірність народу України та перейшов на службу до так званої «прокуратури Республіки Крим» на посаду «прокурора апеляційного відділу».

Своїми діями та рішеннями обвинувачений сприяв становленню і зміцненню окупаційних органів прокуратури на півострові, а також надавав допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням  ДБР, розташованим у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прокуратури АР Крим та м. Севастополя