Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексрадника президента рф та депутата держдуми судитимуть за пособництво у веденні агресивної війни

Прокурори Офісу Генерального прокурора скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох російських посадовців.

Колишньому раднику президента рф інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганду війни, пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28 ст. 436, ч. 3 ст. 27 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

Депутату держдуми рф, першому заступнику голови одного з її комітетів – пособництво у веденні агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 27 та ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 437 КК України).

Розслідуванням встановлено, що посадовці держави-агресора у 2014 році організували захоплення Верховної Ради АР Крим і проведення сепаратистських референдумів на території півострова та Луганської області. Також забезпечили підготовку масових заворушень на Луганщині й Одещині.

Крім того, ексрадник президента рф під час проведення круглого столу в міжнародному мультимедійному пресцентрі «МИА «Россия сегодня» публічно закликав до залучення збройних сил росії проти України для нібито захисту російськомовного населення та забезпечення прийняття органами місцевого самоврядування рішень про вихід окремих областей зі складу України.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Головне слідче управління СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.