Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ексслідчому на Луганщині повідомлено про підозру у держзраді та колабораційній діяльності

За процесуального керівництва прокурорів Генеральної інспекції Офісу Генерального прокурора колишньому слідчому СВ Краматорського РВ УМВС України в Луганській області повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України)

За даними слідства, ексслідчий після повномасштабного вторгнення рф на територію України присягнув на вірність так званій «лнр», яка є частиною окупаційної адміністрації держави-агресора.

Він добровільно обійняв псевдопосаду «прокурора прокуратури Білокуракінського району генеральної прокуратури лнр» на тимчасово окупованій території Білокуракінського району Луганської області.

Своїми діями та рішеннями підозрюваний сприяє становленню окупаційних органів «правопорядку», надає допомогу представникам рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.