Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Екссудді з Луганщини, призначеному президентом рф до «верховного суду лнр», повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора та Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру «судді верховного суду лнр».

Йому інкриміновано публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також державну зраду (ч. 3 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після 2014 року суддя Апеляційного суду Луганської області зрадив присязі та пішов на співпрацю з окупантами.

У тимчасово окупованому Луганську він увійшов до складу «робочої групи із законотворчої діяльності народної ради лнр». У 2019 році за поданням голови псевдореспубліки став «суддею верховного суду лнр».

Наразі чоловік перепризначений на цю посаду президентом рф. Її обійняв вже за російським законодавством терміном на 6 років.

Підозрюваний бере участь у підготовці «законопроєктів», спрямованих на посилення впливу окупаційної адміністрації рф на тимчасово окупованій території Луганщини. Також безпосередньо розглядає справи за законодавством держави-агресора.

Досудове розслідування здійснює ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.