Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Фабрикували справи щодо військовослужбовців Азову - повідомлено про підозру «начальнику та заступнику начальника слідчого відділу генпрокуратури днр»

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру «начальнику та заступнику начальника слідчого відділу слідчого управління генеральної прокуратури днр» у державній зраді та участі в терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, колишня слідча ГУМВС України в Донецькій області перейшла на бік ворога та обійняла так звану посаду «заступника начальника слідчого відділу слідчого управління генеральної прокуратури донецької народної республіки».

В подальшому разом з «начальником слідчого відділу слідчого управління генеральної прокуратури днр» вони сфабрикували кримінальні справи відносно чотирьох військовослужбовців батальйону «Азов». В подальшому вони направили ці справи до «верховного суду днр» для незаконного засудження воїнів до позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу Державного бюро розслідувань.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.